Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi tarafından Nevruz etkinliği gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Prof. Dr. Adem Duru, İl Kültür ve Turizm Müdürü V. Şerif Söyler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Savaş, ‘‘Yeni Başlangıçların, Umudun, Kardeşliğin ve Dayanışmanın Bayramı’’

Yoğun ilgi gören programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Savaş, milletimizin birlik ve beraberliği için önemli bir vesile olan bereketin simgesi ve baharın müjdecisi Nevruz Bayramını kutlayarak, Nevruz’un Orta Asya’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlanmakta olduğunu ifade etti. Yeni başlangıçların, umudun iyiliğin ve dayanışmanın bayramı olan Nevruz’un, bolluk ve bereketin, topraktaki hareketin,  toprağın nimetlerini sunduğu, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kardeşçe yaşama arzusunun coştuğu bir gün olduğunu aktaran Prof. Dr. Savaş, ‘‘Nevruz  gece ve gündüzün eşitlendiği ilkbaharın başladığı, doğanın uyandığı tarihtir. Nevruz Bayramı, milletimizi çepeçevre kuşatan belaların ve felaketlerin farkına varmamız için de önemli bir fırsattır. Bu bayramda kol kola omuz omuza vermek, aynı zamanda bu şer odaklarına verilen önemli bir mesaj olacaktır. Milletimizin birlik ve beraberliğinin artması için önemli bir vesile olması arzusuyla nevruz bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.’’ şeklinde konuştu.

28 Mart 2019