Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından yabancı kursiyerlere Türkiye’yi ve Türk Kültürünü tanıtmak amacıyla 45 kursiyerimiz için 04.05.2019 tarihinde Uşak merkezden Eskişehir’e gezi düzenlenmiştir.

Sabah saat 09.00'da Uşak 1 Eylül Stadyumu önünden Eskişehir’e hareket edilmiştir. Saat 10.00’da Porsuk Gölü mesire alanında kahvaltı yapılarak buradan Eskişehir Sazova Parkına hareket edilmiştir. Sazova Parkında Eti Sualtı Dünyası, Hayvanat Bahçesi ve Masal Şatosu gezilerek buradan Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi ziyaret edilmiştir. Burada öğrencilere Türk kültürü ve Türk bilim tarihinde önemli yer tutan şahsiyetler hakkında bilgi verilmiştir.  Daha sonra  tarihi Odunpazarı Evleri, Kurşunlu Camii ve Külliyesi gezilmiş ve öğrencilere klasik Türk mimarisi hakkında bilgiler verilmiştir. Kurşunlu Camii Külliyesinde Türk Tasavvuf müziği dinletisine eşlik edilerek cam üfleme, lüle taşı işlemeciliği gibi geleneksel Türk el sanatları hakkında bilgiler verildi. Akşam saat 20.00'de hareket noktasına geri dönüldü.

Eskişehir

04 Mayıs 2019