Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türkmenistan Günü" etkinliğimiz gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Mytatgeldi Seyidmammedov, Uşak Üniversitesi TÖMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Salih Gülerer, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı konuşmada farklı coğrafyalarda aynı kökten gelmenin ve Türk olmanın haklı gururunu yaşadığını belirterek Büyükelçi Amanlıyev ve Başkonsolos Seyidmammedov teşriflerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Üniversitedeki uluslararası öğrencilerin üçte birinin Türkmen olduğunu, her türlü sıkıntı ve problemde öğrencilerinin yanında olduğunu ifade eden Rektör Savaş, öğrencilere başarılar diledi. Etkinlik Türkmenistanlı öğrencilerin, ülkelerine özgü kıyafetleri, şiirleri, müzikleri ve danslarını tanıtmasıyla sona erdi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi

28 Şubat 2020